De schrijvers

Schrijvers in Sluis biedt verschillende schrijvers de gelegenheid om op een geheime residentie in de gemeente Sluis te verblijven. Door de ruimte voor rust en zeeën van tijd vinden zij in West Zeeuws-Vlaanderen volop inspiratie om te werken. Daarnaast verbinden zij zich met Sluis en delen hun ervaringen met het publiek. Het project werkt grensoverstijgend samen met buurtgemeenten aan beide kanten van de grens.

Schrijver in residentie:

januari: Anne Lichthart, Annemarie de Gee en Koen Caris

Anne Lichthart (1977) studeerde in 2007 af aan the school of writing (HKU), in de richting dramaschrijven/scenario.                                                                                                              RADIO: Anne schrijft en regisseert hoorspelen. Zij bewerkte onder andere 'Het schervengericht' van Afth. Van der Heijden, (Hoorspelfabriek/NTR)'Tirza' van Arnon Grunberg (Hoorspelfabriek/BNN) en tien afleveringen van de 'Milleniumreeks' van Stieg Larsson. (Hoorspelfabriek/NTR). Zij regisseerde onder meer de absurde sketchshow Onderzeehond FM(3FM), de serie Pekelvlees (Hoorspelfabriek/ Joodse Omroep), De belofte van Pisa (Hoorspelfabriek/NTR) en De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween (Hoorspelfabriek/ BNN). Ook bezorgt ze elke maand een luistermagazine voor blinden en slechtzienden over hoorspel, radio en ander geluid. En was ze radioadviseur voor het Mediafonds.

Website

februari: Manon Uphoff

Manon Uphoff studeerde Literatuurwetenschap en is een gelauwerd schrijver. Ze debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte en schreef sindsdien vele boeken, verhalenbundels, romans en novellen, die breed werden vertaald. Haar debuutverhaal werd opgenomen in The Penguin Books of Dutch Short Stories (samengesteld door Joost Zwagerman). De zoetheid van geweld is haar meest recente verhalenbundel. Voorjaar 2019 (maart) verschijnt van haar de roman Vallen is als Vliegen bij uitgeverij Querido. In 2014 verscheen haar essay De Blauwe Muze, over kijken naar films en televisieseries. Ze is tevens scriptschrijver en werkt op dit moment, samen met Iris van Vliet, voor Topkapi Films aan een (speel)filmscenario. Beiden werken vanuit hun gedeelde passie voor kijken momenteel ook samen aan een boek over de kunst van het kijken naar films en series en geven hierover een cursus bij het LHC in Utrecht.

februari: Iris van Vliet

Iris van Vliet studeerde in 2016 cum laude af in film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze schreef haar masterscriptie over Mad Max: Fury Road en de complexiteit van genre en studeerde af met een onderzoek naar het proces van scenario-ontwikkeling. Na haar studie ging zij aan de slag als freelance scripteditor, onder andere voor productiehuis Topkapi Films. Ze werkte als onderzoeker aan de Universiteit Utrecht (faculteit Media en Cultuurstudies), waar ze zich specialiseerde in digitale geletterdheid, audiovisuele middelen en het gebruik van digitale tools in het hoger onderwijs. Ze is tevens werkzaam als filmdocent: ze ontwikkelt en doceert o.a. cursussen voor Editio.nl en het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

maart: Tim Notten

Tim Notten studeerde rechten, werkte in de informatietechnologie, als schrijfcoach en heeft een historie als journalist. Onderdelen van een carrière die we prominent terugvinden in zijn werk. Notten schrijft namelijk bijzonder prettig en is ter zake kundig.

Website