Openbaar vervoer & parkeren

Sluis is niet bereikbaar per trein. U kunt met de trein naar Brugge of Vlissingen komen. 

In de zomermaanden juli en augustus kunt u ook de trein of tram tot Knokke nemen.  Meer info over tijden en tarieven kunt u vinden via 9292.nl 

Met de bus
Vanuit Brugge neemt u de bus (lijn 42 - richting Breskens) naar Sluis.
Vanuit Knokke neemt u de bus naar Westkapelle (lijn 41/44- richting Westkapelle), u zult u hier moeten overstappen (wachttijd 14 minuten) op de bus naar Sluis (lijn 42- richting Breskens) 

Met de auto
Vanuit Nederland:
Vanaf Goes neemt u de Westerscheldetunnel richting Terneuzen, u volgt na de borden richting Oostburg (N61) en daarna richting Sluis (N253). 

Vanuit België (Antwerpen):
Vanaf Antwerpen neemt u de E34 richting Zelzate, vervolgens de N49 richting Knokke-Heist.Vervolgens neemt u bij Maldegem de afslag richting Aardenburg (N251) en vervolgt u uw weg richting Sluis (via de N253). 

Westerscheldetunnel
De Westerscheldetunnel die Walcheren met Zeeuws Vlaanderen verbindt is een toltunnel, bestemd voor auto- en vrachtverkeer. De maximumsnelheid is 100 km p/u. De tol voor een personenauto bedraagt € 5,00 (prijspeil 2019). Meer info via www.westerscheldetunnel.nl 

Fiets-voetveer Breskens-Vlissingen / Westerscheldeferry
Tussen Vlissingen en Breskens vaart een fiets-voetveer. Deze fast ferry sluit aan op de bussen in West Zeeuws-Vlaanderen en op de trein in Vlissingen. Meer informatie over tarieven en vaartijden vindt u op de website www.westerscheldeferry.nl  

Parkeren

Auto’s
In Sluis moet u overal betalen voor parkeren. De goedkoopste mogelijkheid is om op één van de grote parkings aan de buitenrand van het centrum te parkeren (P1, P2, P3) hier betaalt u een dagtarief van maximaal € 3,50 per dag. Dit geldt ook voor de meeste particuliere parkings in het centrum m.u.v. parking 'la Cavaliere' in de Ridderstraat.

In het centrum betaalt u € 1,50 per uur en kunt u per minuut betalen.

Let op! Met een gehandicaptenkaart kunt u op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen parkeren. Echter dient u het normale parkeertarief te betalen.

Bij vragen over parkeren kunt terecht bij het parkeerbureau
Nieuwstraat 22, 4501 PD Oostburg. Tel. 0031 (0) 117 457000.

Bussen/autocars
Bussen kunnen gratis parkeren op de busparking achter de Aldi in de Sint Annastraat. Het is tevens ook de in,- en uitstapplaats. Dit is op loopafstand van het centrum. Het is niet toegestaan met de bus het centrum in te rijden.

Campers
U mag mits u in de parkeervakken past met uw camper in het centrum van Sluis parkeren of op de parking bij Toversluis (tegen het casino aan), overnachten is in heel de gemeente Sluis enkel mogelijk op de campings.

Motors
Sluis is erg in trek bij motorrijders, hiervoor is een speciale motorparking ingericht bij Kaai/St. Annastraat vlak bij het centrum.

Fietsen
Wilt u uw fiets liever niet onbeheerd achter laten kunt u deze bij fietshandel ‘t Rinkeltje voor 1 euro per dag stallen in de bewaakte fietsenstalling, elektrische fietsen kunnen gratis worden opgeladen.