Koffieconcert Shura Lipovski

16-02-20 Sluis

  Beschrijving

  Maandelijks koffieconcert door de Stichting Johan Hendrik van Dale, u kunt genieten van de klanken van Shura Lipovski, Jiddische zang en muziek. Toegang is gratis, in de pauze is een kopje koffie of thee voorzien.

  Shura Lipovsky is op dit moment één van de grote namen in de Joodse muziek. Schrijfster van nieuwe Jiddische liederen, vertolkster en pionier in de revival van het Jiddische lied en ambassadeur van Musicians Without Borders, is zij als zangeres en pedagoge tevens een bevlogen bruggenbouwer. Met verhalen en liederen uit de Joodse mystieke traditie, bezielt zij een oude wereld van wijsheid en streeft naar een harmonische wereld middels de kunst.

  Zij studeerde zang bij Margreet Honig aan het Rotterdams Conservatorium en theater aan l’Ecole Internationale de Theatre de Jacques Lecoq in Parijs. In de loop van haar carrière was zij te vinden op podia zoals het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall in New York, het Joods Muziekfestival in Krakau en Queen Elizabeth Hall in Londen. Zij bracht 5 CD’s uit, waarvan de laatste ‚Vaytinke’ voorzien is van eigen composities, begeleid door haar geliefde ensemble Novaya Shira. Shura Lipovsky is directeur van de Summer- Songschool in Londen en ze leidt een koor in Parijs.

  Contact

  Lokatie adres

  Koffieconcert Shura Lipovski

  Organisatie

  Stichting Johan Hendrik van Dale

  Kenmerken

  Algemeen

  Regionaal

  Voorwaarden

  Vol = Vol
  Openingstijden
  Geldig op 16-02-20
  zondag11:00 - -

  Toegankelijkheid

  Ja