Koffieconcert ensemble Mirac

19 april Sluis

  • Binnen
  • Cultureel
  • Muziek/Concert

Beschrijving

Maandelijks koffieconcert door de Stichting Johan Hendrik van Dale, u kunt genieten van de klanken van het ensemble Mirac (cello,fluit, zang en piano.

Toegang is gratis, in de pauze is een kopje koffie of thee voorzien.

Ensemble Mirac bestaat uit 3 professionele musici:

Elisabeth IngenHousz - viool

Marjolijn van Roon - blokfluit

Maaike Roelofs - cello, gitaar en zang

Elisabeth Ingenhousz (viool) behaalde haar diploma's uitvoerend musicus voor viool en barokviool aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. In Budapest volgde ze een postacademische opleiding kamermuziek. Gedurende negen jaar was ze lid van de solistische bezetting en aanvoerster van de tweede violen bij de Amsterdamse Bach Solisten. Met verschillende ensembles concerteerde Elisabeth op belangrijke festivals en maakte zij talrijke cd-, radio- en tv-opnames.

De laatste tijd werkt zij regelmatig met The Northern Consort, Concerto Köln, het Balthasar Neuman Ensemble, Musica Amphion en Camerata Trajectina. Bij verschillende ensembles vervult ze de concertmeesterrol, zoals bij Cappella di San Pietro, Eik en Linde, en Philharmonia Amsterdam. Zij heeft een grote voorliefde voor kamermuziek en maakt onder meer deel uit van Compagnia Vocale, Il Quadrifoglio en 't Helicon strijkkwartet.

 

Marjolijn van Roon (blokfluit) studeerde o.a. blokfluit aan het conservatorium te Utrecht (bij Marion Verbruggen) en musicologie met de specialisaties oude muziek en etnomusicologie (diploma "cum laude" 1993). Zij is hoofdvakdocente blokfluit aan het conservatorium te Enschede en geeft masterclasses in Europa en daarbuiten. Zij gaf vele concerten in binnen- en buitenland met zowel oude muziek (met ensembles als Barok Ad Hoc en Mirac), alsook nieuwe muziek (als solist en o.a. met Ensemble Reflex). Haar laatste CD bevat oude muziek: "Grace & Gestures: Bach and Before". Haar binnenkort te verschijnen CD "Silk" bevat zowel nieuwe als oude muziek, rondom een serie gedichten, waaronder de Japanse haiku.

Maaike Roelofs (barokcello) studeerde cello bij Anner Bijlsma aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Vervolgens studeerde zij barokcello bij Jaap ter Linden aan de Akademie für Alte Musik in Bremen. Sindsdien speelde zij in verschillende orkesten en ensembles en werkte ze mee aan cd-opnames, o.a. met Marjolein van Roon en het ensemble “Mirac”. Maaike Roelofs is sinds een aantal jaren aanvoerder van de cellogroep van het orkest “Herman Strategier”. Ook werkt zij met het Brabants Muzyk College en met verschillende barokensembles. Ze is dirigent van het Masetto, een amateurorkest in Maarssen. Als docent is zij verbonden aan de Zeister Muziekschool.

Contact

Lokatie adres

Koffieconcert ensemble Mirac

Organisatie

Stichting Johan Hendrik van Dale

Kenmerken

Algemeen

  • Muziek/Concert
  • Binnen
  • Cultureel
Regionaal

Voorwaarden

Vol = Vol
Openingstijden
Geldig op 19-04-20
zondag11:00 - 12:30

Toegankelijkheid

Ja