Expositie Jong talent: Klaas Jonkman en Bart Kok

Sluis

  • Binnen
  • Cultureel

Beschrijving

Klaas Jonkman (1990) is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht van 2010-14 Bachelor of Arts en Master of Fine Arts aan KASK Gent 2016, in between het Sydney College of Fine Arts Exchange Program 2013. 

Hij ontving in 2017 een stipendium van het Mondriaan Fonds en in 2019 werd hij geselecteerd voor de Art Rotterdam Mondriaan Prospects & Concepts. 

Klaas schildert series over de ondergang van het koraalrif in Australië getiteld CORALS en eveneens een serie over FIREFLIES (vuurvliegjes), via een spel van licht en schaduw als schilderkunstig fenomeen, een spel van contrasten op een stuk linnen via een lik verf. Het gloeien komt van binnenuit, water, licht en reflecties in een ruimtelijk compositie patroon gecomponeerd. Meestal schildert hij op vrij grote formaten in olieverf op linnen (140 x 170 cm). 

Het fenomeen licht past goed in de Zeeuwse contreien van Sluis in Zeeuwsch Vlaanderen, nabij de zee, waar water en licht een belangrijke component is in de beleving van de landschappelijke omgeving. www.klaasjonkman.com 

Bart Kok (1985) is opgeleid aan de Akademie Sint Joost in Breda 2008-2012 Bachelor en Master of Fine Arts aan het Sint Lucas College te Antwerpen 2013-15. In 2016 ontving hij de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst. Hij maakt frequent gebruik van referenties naar de kunstgeschiedenis en verwijst op humoristische wijze hiernaar in bijvoorbeeld zijn serie Pipe Smoking schilderijen. 

Zijn concept is het schilderen op zichzelf, waarbij hij leent uit diverse stijlen zoals vanVincent van Gogh, De Chirico, Raveel, DeKeyser e.d. . Hij schildert in kleurige dikke verflagen romantische ideeën over de kunstenaar, de tragische held, eenzaam, dronken, filosoof, pijprokend.... 

Het idee van de dode kunstenaar symboliseert zich in schedels en skeletten, Memento Mori- Vanitas schilderijen en bijvoorbeeld HelloVincent, een conversatie tussen de dode en de levende kunstenaars. 

`You are a painter, do your job and let those who can, talk.` is zijn credo. 

http://www.bartkok.com/

Contact

Lokatie adres

Organisatie

Stichting Johan Hendrik van Dale

Omgeving

Kenmerken

Algemeen

  • Binnen
  • Cultureel
Regionaal

Voorwaarden

  • Kaarten verkrijgbaar bij de VVV

Openingsperiodes

  • 1e Kerstdag
  • 2e Kerstdag
  • Oudejaarsdag
  • Nieuwjaarsdag

Tarieven

Algemene prijsinformatie

De expositie in de Raadskelder is onderdeel van museum het Belfort. U betaald dan ook de entreeprijs voor het museum.

Kinderen t/m 5 jaar gratis
6 t/m 12 jaar € 2,50
13 jaar en ouder € 4,50

Museumjaarkaart gratis
Ja