Eerstvolgende evenement                                                                                                                                                         vanaf 30 juni: tentoonstelling Brand in de kerk                                                                                                  15 juli: beiaardconcert Ludo Geloen                                                                                  

                      

 

Museum Het Belfort

Museum Het Belfort
Pal in het kloppende hart van de stad Sluis staat het  enige Belfort van Nederland. Hier vergadert maandelijks het gemeentebestuur. In dit unieke gebouw worden ook concerten gegeven en lezingen en tentoonstellingen georganiseerd.  En er is een museum in gevestigd.

De raadskelder
In de raadskelder vinden door het jaar heen wisselende tentoonstellingen plaats. Verder bevindt zich ook een kleine oude gevangenis in de raadskelder.

De raadzaal
Het stadsbestuur stelt de raadzaal beschikbaar voor huwelijksvoltrekkingen, concerten en presentaties. In de raadzaal ziet u ook het rijk versierde vierschaarhek en een reeks wapenschilden van heersers en/of instellingen die belangrijk waren voor Sluis.

De geschiedenis van Sluis
Op de tweede verdieping van het Belfort maakt u kennis met het verhaal over het ontstaan van de stad Sluis en haar economische bloeitijd onder de Bourgondische hertogen. U ontdekt er welke rol Sluis speelde als militair bolwerk in een onrustig grensgebied.  Ook bent u er getuige van hoe de stad de laatste decennia opleefde als kuststad, koopcentrum en culinair trefpunt.

Van Dale en taal
Op de derde verdieping van het Belfort staat een van de beroemdste Sluizenaars centraal: de schoolmeester Johan Hendrik van Dale. Deze museumetage focust op alles waar Van Dale zich in zijn leven mee bezighield. Zijn persoonlijke leven, zijn gezin en zijn werk als schoolmeester komen ruim aan bod. In de laatste vijf jaar van zijn korte leven werkte Van Dale aan de bewerking van een woordenboek. Om die reden is op de museumetage aandacht voor een grote variatie aan woordenboeken.

De Belforttoren
De Belforttoren is ook onderdeel van het Belfortmuseum en geeft een fraai uitzicht over Sluis en de wijde omgeving.

Graag tot zien in het Belfort!

Begunstigers

Bekijk hier onze begunstigers.

Tweets

  • @PetradeBoevere @Pabauw Naast Hart van Sluis bij het Belfort. Loop naar de toren.

  • @daniel_van_nes Video impressie van de "Brand in de Kerk" tentoonstelling over de Sint-Janskerk en het Sint-Janskerkhof te Sluis. T… https://t.co/4UbkdNBo7D

  • @daniel_van_nes I just uploaded “Impressie tentoonstelling "Brand in de Kerk" Belfort Sluis, 2018” to #Vimeo: https://t.co/GCvHeRlCpi