Eerstvolgende evenement: 

                      Zo. 21-02-2016, koffieconcert trio Escapada, Aanvang 11.00 h, entree gratis                                                     Di. 23-02-2016, Literaire avond Joris van Casteren, Aanvang 20.00 h, entree € 5,00

                      

 

Evenementen

KOFFIECONCERTEN IN DE RAADZAAL

21 februari: Emma Breedveld met ensemble trio Escapada 'In volle vlucht', Escapada speelt even gemakkelijk opzwepende tango's als eigen composities, vrolijke jazz met zo nu en dan subtiele verwijzigen naar de klassieke meesters. Het trio neemt de luisteraar, al improviserend, mee op een een intuïtieve ontdekkingsreis door stijlen, periodes en genres. Een waar luiteravontuur.

20 maart: Anita Dur met Ad vd Wege, zang

17 april: Kapok, jazz trio

15 mei: Les Maximes, 4 vrouwen kwartet

19 juni: Marina Eckhart, mandoline

18 september: Leliekwartet

16 oktober: Rebecca, spaanse zangeres

20 november: Monica Coronado, Manito en Frank de Kleer, flamengo

EXPOSITIES IN DE RAADSKELDER (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

25 november t/m 7 februari: Jong talent IV, tekeningen van Gijs Scholten, Gijs is onlangs afgestudeerd aan kunstacademie Sint Joost in Breda en is enthousiast ingegaan op het voorstel een expositie te maken voor de Raadskelder. Hij zal een aantal zeer grote portretten tentoonstelling die hij zelf  'aanrakingen' noemt. 

10 febr. t/m 24 april: Nico Out: "wijsheden", tekst en fotografie, Opening: 14 februari, Veel mensen zullen Nico Out kennen van zijn stukken en lezingen over beeldende kunst. Minder mensen weten dat hij ook projecten doet op uiteenlopende terreinen, fotografeert en muziek maakt. Vorig jaar was hij op Burning Man, een festival midden in de Nevadawoestijn. Uniek in de wereld, omdat alles wat gebeurt wordt gedaan door de 70.00 mensen die er komen. Vrijwillig. Nico deed er zijn project: 'Sharing your wisdom with the world'. Hij vroeg zoveel mogelijk mensen een gedachte die ze met anderen willen delen op een white-board te schrijven en fotografeerde hen ermee. De foto's zijn te zien in de Raadskelder, met een film over een foto-impressie van het Burning Man festival. 

27 april t/m 10 juli: De Zandberg, Atelier voor mensen met een handicap, diverse technieken, Opening: 30 april 

13 juli t/m 25 sept.: De Honderd Huizen van Bedaux, georganiseerd door de gemeente Sluis, Opening: 16 juli

28 sept. t/m 11 dec.: Jong Talent, aanstormend jong talent dat zojuist is afgestudeerd, Opening: 01 oktober 

14 dec. t/m 26 febr. 2017: Groepstentoonstelling Zeeuwse kunstenaars, Opening: 17 december

LEZINGEN IN DE RAADSZAAL (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale/ Schrijvers in Sluis)

23 februari, literaire avond Joris van Casteren "mensen op mars?', de planeet Mars heeft al sinds mensenheugenis een rol gespeeld in de fantasiën van menige aardbewoner. Vier jaar geleden werd bekend gemaakt, dat de technische mogelijkheden er zijn om een enkele reis naar Mars te maken en dat er in 2025 mensen op Mars kunnen staan. Een golf van aanmeldingen vond plaats en van de 200.000 belangstellende zijn er na een uitgebreid interesseonderzoek nog 100 personen over. Wat is hier aan voorafgegaan? Wie hebben zich ingeschreven? Wie mogen er straks echt mee? Wat kunnen zij verwachten op Mars? En welke rol speelt de telescoop uit Middelburg hierbij? Deze en vel andere vragen zal Joris beantwoorden tijden zijn voordracht op dinsdag 23 februari om 20.00. Inloop vanaf 19.30 h. Toegang € 5,00, Kaartverkoop via VVV Sluis.

16 maart: literaire avond boekenweek

20 april: Het venijnig gebroed

18 mei: literaire avond Frank Adams

04 juni: Voorstelling "Lieve Meter" , brieven en verhalen van het IJzerfront, ten tijde van Wereldoorlog I

WORKSHOPS OP DE TAALAFDELING (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale/ Schrijvers in Sluis)

12 maart: Haiku workshop

26 maart: Haiku workshop

SCHRIJVERS IN RESIDENTIE (organistie Stichting Johan Hendrik van Dale/ Schrijvers in Sluis)

december: Karin Giphart

januari tot en met maart: Joris van Casteren, zal zijn intrek nemen in onze gemeente. Zijn laatste publicatie was het boek 'Lelystad', goed ontvangen in de pers. Hij zal bij ons schrijven aan zijn volgende boek over riezen naar Mars. Hij zal een literaire avond verzorgen.

april: Rob Ruggenberg, kinderboekschrijver

Zomerconcerten door gastbeiaardiers (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

17 juli, 24 juli, 31 juli, 07 augustus, 14 augustus

 

 

Tweets

  • @VVVZeeland Zondag 14 feb,13.30u Torenbeklimming #Belfort #Sluis olv gids, €4,50 incl. museum. Aanmelden 0117-461700, VVV Sluis. https://t.co/llHjuzYIS4

  • @VVVZeeland 10/2 t/m 24/4 (wo t/m zo) Belfort #Sluis Tentoonstelling "Wijsheden" tekst & fotografie van Nico Out, kunstrecensent bij de PZC.

  • @ervare Kom kijken: Volgende week zondag: opening in Belfort Sluis. https://t.co/XwzOlnPEjv