Eerstvolgende evenement:

               Zondag 17 juli 15.00 h Beiaardconcert Tom van Peer                                                                                                Woensdag 21 september 20.00 h lezing Rosita Steenbeek

   

                      

 

Evenementen

11 september: Open monumentendag

17 oktober t/m 01 november: Rabomuseumkidsweek

TORENBEKLIMMING EN RONDLEIDING MET GIDS DOOR HET BELFORT (organisatie VVV Zeeland)

juli en augustus op donderdag van 10.30 h tot 11.30 h.

Beleef Sluis vanuit de lucht! Torenbeklimming onder leiding van een deskundige gids! Vanaf de toren van het Belfort heb je een prachtig uitzicht over de Zwinstreek en kan je zelfs de grote schepen op de Noordzee/Westerschelde zien varen. De gids kan je hier uitgebreid over vertellen. Tevens ga je met de gids door het Belfort en ontdek je veel meer van Sluis, de geschiedenies en zijn beroemdheden. Deelname: € 4,50 per persoon. Minimaal één dag voorafgaande aan de rondleiding aanmelden bij het VVV inspiratiepunt Sluis. Tel.nr. 0117-461700

KOFFIECONCERTEN IN DE RAADZAAL(organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

18 september aanvang 11.00 h: Leliekwartet

16 oktober aanvang 11.00 h: Rebecca, spaanse zangeres

20 november aanvang 11.00 h: Monica Coronado, Manito en Frank de Kleer, flamengo

EXPOSITIES IN DE RAADSKELDER (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

27 april t/m 10 juli: De Zandberg, De Zandberg is een werkplaats waar mensen met een verstandelijke beperking worden ondersteund in hun artistieke proces. Ze biedt professionele, geïndividualiseerde begeleiding en een aangepast kader om de artistieke talenten maximaal te ontplooien. Deze kunstvorm is bekend als outsider kunst of art brut. In de Zandberg is een artotheek waar werken van de kunstenaars worden geëxposeerd en verkocht. De Zandberg werkt nauw samen met een zestal andere kunstwerkplaatsen waaronder Atelier De Kaai in Goes. In deze tentoonstelling zijn installaties te zien en werken van diverse technieken zoals keramiek, schilderijen, tekeningen, textiel en mode.

13 juli t/m 25 sept.: De Honderd Huizen van Bedaux, georganiseerd door de gemeente Sluis, Opening: 16 juli, De Honderd Huizen van Bedaux geeft aan de hand van tekeningen, foto's, maquettes, films en presentaties een boeiend en divers overzicht van het veelomvattende werk van Bedaux in Sluis. Tevens wordt bij gelegenheid van de tentoonstelling een gelijknamige publicatie uitgegeven. Enkele speciale Bedaux-actitviteiten: Liefhebbers kunnen meedoen aan een fotospeurtocht langs de huizen van Bedaux. Ook worden gegidste Bedaux-wandelingen en (voor het onderwijs) workshop over (wederopbouw) architectuur georganiseerd. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de wedstrijd 'Bedenk je eigen droomhuis'.

28 sept. t/m 11 dec.: Jong Talent, aanstormend jong talent dat zojuist is afgestudeerd, Opening: 01 oktober 

14 dec. t/m 26 febr. 2017: Groepstentoonstelling Zeeuwse kunstenaars, Opening: 17 december

LEZINGEN IN DE RAADSZAAL (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale/ Schrijvers in Sluis)

21 september aanvang 20.00 h: Rosita Steenbeek, debuteerde in 1994 met de roman De Laatste vrouw. in de jaren daarna verschenen diverse romans als Schimmenrijk, Siciliaans testament en Ander licht. Ook schreef zij een aantal zeer succesvollle boeken over Rome, de stad waar zij sinds 1985 woont.

SCHRIJVERS IN RESIDENTIE (organistie Stichting Johan Hendrik van Dale/ Schrijvers in Sluis)

april/mei: Rob Ruggenberg, werkt in Sluis aan zijn zevende historische jeugdroman, die naar alle waarschijnlijkheid 'Morenzoon' gaat heten. Een belangrijk deel van het verhaal speelt zich af in de jaren1602-1604 in en rond Sluis. Ruggenberg is een van de bekendste historische jeugdboekenschrijvers van dit moment. Al zijn boeken vielen veelvuldig in de prijzen. 'Morenzoon' moet in het najaar van 2017 verschijnen.

Zomerconcerten door gastbeiaardiers (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

17 juli aanvang 15.30 h, Tom van Peer, beiaardier te Lokeren en Mechelen

24 juli aanvang 15.30 h, David van der Vlies, beiaardier van Veere

 31 juli aanvang 15.30 h, Frank Deleu, beiaardier van Brugge

 07 augustus aanvang 15.30 h, Dominique Wybraeke, beiaardier van Geraardsbergen en Ronse

14 augustus aanvang 15.30 h, Piet Hamelink, beiaardier van Axel en Sluis

 

 

Tweets