Eerstvolgende evenement

  t/m 09 juli expositie Aymeric Pihéry                                                                                                                              21 mei koffieconcert Maránte Duo

                      

 

Evenementen

KOFFIECONCERTEN IN DE RAADZAAL(organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

21 mei 2017 aanvang 11.00 h: Maránta Duo, poëzie, muziek, akoestische schoonheid. In eenvoud komt de melodie het beste tot haar recht. Zij brengen u zelfgeschreven liederen, over liefde, over sprookjes en de wonderen van de natuur. Eeuwenoude gedichten krijgen nieuwe jasjes. Keltische werken en Franse chansons gaan hand in hand. De stem wordt gedragen op piano en gitaar, met accenten van viool en andere instrumenten. In een intieme omgeving zoals het Belfort werkt hun magie het beste.

18 juni 2017 11.00 h: Astrid en Emma Wauters, cello en harp

17 september 2017 11.00 h: Adrie Oosterling, Jozef en Inge Zutterman

15 oktober 2017 11.00 h: David Minstrels, mannenkoor

19 november 2017 11.00 h: Portugese muziek

EXPOSITIES IN DE RAADSKELDER (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

03 mei t/m 09 juli 2017: Expositie Aymeric Pihery

Aymeric Pihery stelt levensgrote werken tentoon van fel gekleurde vormen die een ruimtelijke sensatie teweegbrengen als verschillende werelden (een tweedimensionale en een driedimensionale) op elkaar botsen en elkaar in een precair evenwicht houden. In eerste instantie is het vaak een ontmoeting van vormen en kleuren die het artistieke proces op gang brengt. Die kunnen uit foto's komen die stilistische, maar ook historisch of geografisch spannend zijn. De samenvoeging gebeurt vervolgens rechtstreeks op het doek, er zijn geen schetsen of voortekeningen. Er zijn als het waren verschillen (momenten) in het schilderij.  De schilderijgen zijn levensgroot om de toeschouwer toe te staan het werk op verschillende manieren te beschouwen en bijvoorbeeld het effect vanaf een grote afstand, maar ook de verfhuid van dichtbij te kunnen bekijken, die het langzame en arbeidsintensieve schilderproces zichtbaar maakt.

12 juli t/m 17 sept. 2017: Nieuwe tentoonstelling door de gemeente Sluis, Sluis in kaart gebracht, historische kaarten van Sluis opening: 15 juli

20 sept. t/m 26 nov. 2017 : Tentoonstelling Jong talent, opening: 23 september

29 nov. t/m ? : Nieuwe tentoonstelling, opening: 02 december

LEZINGEN IN DE RAADSZAAL (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale/ Schrijvers in Sluis)

21 juni 2017 aanvang 20.00 h: Kristien Hummerechts

september: performance 'Het spinnende schaap' van Linda Molenaar. 

SCHRIJVERS IN RESIDENTIE (organistie Stichting Johan Hendrik van Dale/ Schrijvers in Sluis)

28 april t/m  07 mei: Anne Lichthart en Merel Hubatka

Anne Lichthart (1977): is schrijver en radiomaker. Zij studeerde aan de schrijfopleiding van de HKU. Ze schrijft en regisseert hoorspelen voor BNN-VARA en Avro Tros in samenwerking met de Hoorspelfabriek en stelt maandelijks een luistermagazine samen over hoorspel, radio en ander geluid. Anne Lichthart schrijft  onder andere korte verhalen voor Shortreads en De Titaan. Lichthart is een observant en zegt het liefst zoveel mogelijk met zo min mogelijk woorden. Taal en detail zijn bij haar altijd het uitgangspunt, humor een noodzaak, anders doet zij niet meer mee. Ook moet er altijd iets met eten in. De grote zaken des levens beschrijft zij het liefst als waren het appelschilletjes en koppensoep. Ogenschijnlijk is er niets aan de hand maar ondertussen... Momenteel werkt Anne Lichthart aan een 'kinderboek voor volwassenen' waarin het vooral over spek gaat, spek en liefde. Voor meer Lichthart: www.annelichthart.nl.

Merel Hubatka (1978): publiceerde verhalen en gedichten. Zij schreef blogs en artikelen voor de Viva en waagt zich nu voor het eerst aan een roman. Daarnaast treedt zij regelmatig op met haar jazzcombo, JazzTrack. Check: www.merelhubatka.nl voor meer Merel. 

15 mei t/m 15 juni: Bregje Hofstede

Bregje Hofstede (1988): publiceerde in diverse literaire tijdschriften en kranten en schrijft voor De Correspondent. Haar debuutroman De Hemel boven Parijs (2014) werd genomineerd  voor o.a. de Libris Literatuur Prijs, de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil, en werd vertaald naar het Deens en Duits. in 2016 verscheen De herontdekking van het lichaam: over de burn-out. In Sluis werkt zij aan haar tweede roman. 

juni 2017: Kristien Hummerechts

September 2017: Linda Molenaar (kunstenares)

BEIAARDCONCERTEN ( organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale/ gemeente Sluis)

Iedere zondag om 15.30 h. m.u.v. zondag 02 oktober 2016. Bespeling van het carillon door stadsbeiaardier Piet Hamelink, stadsbeiaardier van Axel en Sluis. 

Piet Hamelink (Zaamslag 1946) beoefende naast zijn dagelijkse loopbaan veel muziek, onder meer organist en koordirigent. Na zijn terugkeer naar Zeeuws-Vlaanderen begon hij een nieuwe muziekstudie: beiaard. Inmiddels studeert hij hogere graad beiaardspel aan de Koninglijke Beiaardschool Jef Denijn in Mechelen, waar Koen van Assche zijn docent beiaardspel is. Van Tom van Peer krijgt hij improvisatieles. Sinds 2014 is Piet stadsbeiaardier van Axel en Sluis. In Sluis verzorgt hij elke zondagmiddag een bespeling van het carillon.

16 + 23 + 30 juli, 06 + 13 +20 augustus: Beiaardconcerten door gastbeiaardier/docenten van de Koninklijke beiaardschool Jef Denijn te Mechelen.

26 december 15.30 h Kerstconcert op het carillon door Stadsbeiaardier Piet Hamelink

 

Tweets