Eerstvolgende evenement:

15 februari 20.00 h lezing Griet Op de Beeck                                                                                                                           10 maart 20.00 h Jos Meersmans, Requiem voor Fauré                                                                                      

   

                      

 

Evenementen

KOFFIECONCERTEN IN DE RAADZAAL(organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

19 februari 2017 aanvang 11.00 h: James Oessi, contrabassist James Oessi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speel soloprogramma's-bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven- op het Amsterdamse Grachtenfestival, het Bachfestival in Dordrecht, Cityproms Leeuwarden en op festival Wonderfeel. Vanaf september 2016 start James met een tour soloconcerten door Nederland. Contrabasist James Oesi laat graag de veelzeidigheid van zijn instrument horen. Waar de bas vaak als orkestinstrument wordt gezien, laat Oesi zien dat de contrabas ook een volwaardig solo-instrument is. In zijn programma speelt hij zowel werken van de oude meesters - in dit geval onder andere de vierde cellosuite van Bach (die Oesi zelf voor contrabas heeft getranscribeerd) - als muziek uit de 20e eeuw. Bijvoorbeeld de Sequenza van Luciano Berio, één van de belangrijkste componisten uit die tijd.

26 maart 2017 aanvang 11.00 h: Strograss, folk, bluegrass, vroege jazz, old time

De muzikanten van Strograss (Gent) hebben uiteenlopende muzikale achtergronden, maar delen een passie voor akoestische rootsmuziek en songwriting. Ze brengen invloeden uit bluegrass, old-time, folk en wereldmuziek samen in sterke songs, vaak rond actuele thema's. Naast stevige riffs, eigenzinnige arrangementen en boeiende teksten levert dat bij Strograss ook een unieke sound op. Uitgepuurde harmony vocals, een goed geoliede bezetting van viool, banjo, gitaar, en contrabas, aaneengekleurd tot een rijke soundscape door een virtuoze accordeonniste. Zelden zulke authentieke akoestische rootsmuziek gehoord! Barbara Ardenois-accordeon/harmony vocals, Lotte Remmen-viool/harmony vocals, Joachim Wannyn-banjo/lead vocals, Joachim Wannyn-gitaat/lead vocals, Quinten de Vlaeminck-contrabas/harmony vocals.                                     

16 april 2017 aanvang 11.00 h: Trio Escapada, Piazzolla, Tango, eigen composities

21 mei 2017 aanvang 11.00 h: Maranta Music

18 juni 2017 11.00 h: Astrid en Emma Wauters, cello en harp

17 september 2017 11.00 h: Adrie Oosterling, Jozef en Inge Zutterman

15 oktober 2017 11.00 h: David Minstrels, mannenkoor

19 november 2017 11.00 h: Portugese muziek

EXPOSITIES IN DE RAADSKELDER (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

14 dec. t/m 19 febr. 2017: Groepstentoonstelling 'in beweging' van Zeeuwse kunstenaars, Opening: 17 december

Tentoonstelling samengesteld door een groep kunstenaars uit de streek. De deelnemende kunstenaars geven uiting aan hun betrokkenheid bij het landschap van de streek. De tentoonstelling zal een brede wijze van werken van kunstenaars laten zien in verschillende technieken. Van conceptueel verwerken van ideeën (Hajo Hoffmann) tot fotograferen met gebruik van oude technieken in combinatie met digitale fototechniek (Elsje van Ree) of fotograferen met de mobiele telefoon (Stefanie de Melker), van klassiek beeldhouwen (Ernest Joachim), klassieke schilderstechnieken in olieverf (Frank Leenhouts) en alle expressieve mogelijkheden van tekentechnieken (Marten Postma) tot abstract impressionisme in aquarel (Theo Jordans). Het thema 'in beweging' is niet letterlijk af te lezen uit het werk van de diverse kunstenaars maar wel te herleiden uit de wijze waarop de zeven kunstenaars ieder op eigen individuele wijze hedendaagse techniek en klassieke technieken toepassen, gebruik makend van de mogelijkheiden die heden ten dage beschikbaar zijn.

22 feb. t/m 30 april 2017: Expositie Willem Behr, opening: 25 februari

Willem Behr is een bekende in deze streek. Hij heeft zijn tomeloze energie ingezet voor veel diverse activiteiten die betrekking hebben op de streek Zeeuws Vlaanderen en heeft daar enige tijd geleden zelfs een lintje voor ontvangen. De meest bekende activiteit is evenwel zijn werk als kunstenaar. Willem Behr heeft destijds zijn opleiding gevolgd aan het KASK in Gent en heeft daar zijn plaats en bestemming ontdekt: die van beeldende kunstenaar. Daarmee is heet startsein gegeven voor het tot stand komen van een bijzonder oeuvre waarvan in de Raadskleder een deel te zien zal zijn. Willem Behr geeft op expressieve wijzer vorm aan thema's die hem bezighouden: urbanisatie, de aarde van schijn en werkelijkheid, existentiële twijfels. 

03 mei t/m 09 juli 2017: Expositie Aymeric Pihery, opening: 06 mei

12 juli t/m 17 sept. 2017: Nieuwe tentoonstelling door de gemeente Sluis, Sluis in kaart gebracht, historische kaarten van Sluis opening: 15 juli

20 sept. t/m 26 nov. 2017 : Tentoonstelling Jong talent, opening: 23 september

29 nov. t/m ? : Nieuwe tentoonstelling, opening: 02 december

LEZINGEN IN DE RAADSZAAL (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale/ Schrijvers in Sluis)

10 maart 2017 aanvang 20.00 h: Jos Meersmans, Requiem voor Fauré Jos Meersmans een meester verteller. Hij verhaalt in heel Vlaanderen schitterende geschiedenissen over Mozart, over Bach, over Fauré en Chopin en doet zijn verhaal intiem en ongelooflijk sfeervol, gekruid met de mooiste muzikale fragmenten. Meersmans beheerst als geen ander het thema en weet dat met mooi intonaties en schitterende timing te brengen. Geen betere manier om klassieke muziek te ontdekken.

Kaarten € 5,00 verkrijgbaar bij VVV inspiratiepunt Sluis

18 maart 2017 symposium Zeeuwse familienamen

31 maart 2017 aanvang 20.00 h: lezing Estelle Boersma (thema boekenweek: verboden vruchten)

21 juni 2017 aanvang 20.00 h: Kristien Hummerechts

september: performance 'Het spinnende schaap' van Linda Molenaar. 

SCHRIJVERS IN RESIDENTIE (organistie Stichting Johan Hendrik van Dale/ Schrijvers in Sluis)

Maart 2017: Estelle Boersma

April/mei 2017: Ru de Groen

juni 2017: Kristien Hummerechts

September 2017: Linda Molenaar (kunstenares)

BEIAARDCONCERTEN ( organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale/ gemeente Sluis)

Iedere zondag om 15.30 h. m.u.v. zondag 02 oktober 2016. Bespeling van het carillon door stadsbeiaardier Piet Hamelink, stadsbeiaardier van Axel en Sluis. 

Piet Hamelink (Zaamslag 1946) beoefende naast zijn dagelijkse loopbaan veel muziek, onder meer organist en koordirigent. Na zijn terugkeer naar Zeeuws-Vlaanderen begon hij een nieuwe muziekstudie: beiaard. Inmiddels studeert hij hogere graad beiaardspel aan de Koninglijke Beiaardschool Jef Denijn in Mechelen, waar Koen van Assche zijn docent beiaardspel is. Van Tom van Peer krijgt hij improvisatieles. Sinds 2014 is Piet stadsbeiaardier van Axel en Sluis. In Sluis verzorgt hij elke zondagmiddag een bespeling van het carillon.

16 + 23 + 30 juli, 06 + 13 +20 augustus: Beiaardconcerten door gastbeiaardier/docenten van de Koninklijke beiaardschool Jef Denijn te Mechelen.

 

Tweets

  • @VVVZeeland Vr 10 mrt, 20.00u - 'Requiem voor Fauré' door Jos Meermans, Verteltheater en monologen rond componisten. Belfort #Sluis - Kaarten €5,00

  • @VVVZeeland Zondag 19 feb. Koffieconcert in het Belfort te #Sluis m.m.v. James Oesi op contrabas. Aanvang 11.00 uur met gratis kopje koffie in de pauze.

  • @diane_dewaele Gisterenavond leuke lezing van Griet Op de Beeck in #Belfort Sluis.Fijne madame!