Eerstvolgende evenement:

               zo. 17 april koffieconcert Kapok                                                                                                                                   wo. 20 april Het venijnig gebroed

                      

 

Evenementen

16-24 april: museumweek, thema: ons eigen goud

11 september: Open monumentendag

17 oktober t/m 01 november: Rabomuseumkidsweek

TORENBEKLIMMING EN RONDLEIDING MET GIDS DOOR HET BELFORT (organisatie VVV Zeeland)

1 mei, 8 mei, 14 mei om 13.30 h, juli en augustus op donderdag van 10.30 h tot 11.30 h.

Beleef Sluis vanuit de lucht! Torenbeklimming onder leiding van een deskundige gids! Vanaf de toren van het Belfort heb je een prachtig uitzicht over de Zwinstreek en kan je zelfs de grote schepen op de Noordzee/Westerschelde zien varen. De gids kan je hier uitgebreid over vertellen. Tevens ga je met de gids door het Belfort en ontdek je veel meer van Sluis, de geschiedenies en zijn beroemdheden. Deelname: € 4,50 per persoon. Minimaal één dag voorafgaande aan de rondleiding aanmelden bij het VVV inspiratiepunt Sluis. Tel.nr. 0117-461700

RONDLEIDINGEN STADSWANDELING SLUIS/BELFORT (organisatie VVV Zeeland)

4 juni, 11 juni, 18 juni, 02 juli om 13.30 h

Een gids laat je zien dat Sluis een rijk verleden heeft en een bruisend heden. Je loopt langs de prachtige oude stadspoorten, mooie plekjes en bezienswaardigheden. Je bezoekt het enige Belfort van Nederland. Hierin is een nieuw interactief museum gevestigd. De stadswandeling duurt ongeveer twee uur en kost € 5,50 per persoon. Voor vrijdagmiddag aanmelden bij het VVV inspiratiepunt Sluis. Tel. nr. : 0117-461700

KOFFIECONCERTEN IN DE RAADZAAL(organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

17 april aanvang 11.00 h: Kapok, (winnaar Edison publieksprijs) jazz trio, Kapok is een jong, ongewoon trio. Met een bezetting van hoorn, gitaar en drums brengt de band de energie en compactheid van pop samen met elementen van jazz en improvisatie. Kapok speelt  muziek die tegelijk nieuw en herkenbaar is, die strak en zelfverzekerd kan zijn om het volgende moment af te slaan richting abstract en vogelvrij spel. 

15 mei aanvang 11.00 h: Les Maximes, 4 vrouwen kwartet

19 juni aanvang 11.00 h: Marina Eckhart, mandoline

18 september aanvang 11.00 h: Leliekwartet

16 oktober aanvang 11.00 h: Rebecca, spaanse zangeres

20 november aanvang 11.00 h: Monica Coronado, Manito en Frank de Kleer, flamengo

EXPOSITIES IN DE RAADSKELDER (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

10 febr. t/m 24 april: Nico Out: "wijsheden", tekst en fotografie, Opening: 14 februari, Veel mensen zullen Nico Out kennen van zijn stukken en lezingen over beeldende kunst. Minder mensen weten dat hij ook projecten doet op uiteenlopende terreinen, fotografeert en muziek maakt. Vorig jaar was hij op Burning Man, een festival midden in de Nevadawoestijn. Uniek in de wereld, omdat alles wat gebeurt wordt gedaan door de 70.00 mensen die er komen. Vrijwillig. Nico deed er zijn project: 'Sharing your wisdom with the world'. Hij vroeg zoveel mogelijk mensen een gedachte die ze met anderen willen delen op een white-board te schrijven en fotografeerde hen ermee. De foto's zijn te zien in de Raadskelder, met een film over een foto-impressie van het Burning Man festival. 

27 april t/m 10 juli: De Zandberg, Atelier voor mensen met een handicap, diverse technieken, Opening: 30 april 

13 juli t/m 25 sept.: De Honderd Huizen van Bedaux, georganiseerd door de gemeente Sluis, Opening: 16 juli

28 sept. t/m 11 dec.: Jong Talent, aanstormend jong talent dat zojuist is afgestudeerd, Opening: 01 oktober 

14 dec. t/m 26 febr. 2017: Groepstentoonstelling Zeeuwse kunstenaars, Opening: 17 december

LEZINGEN IN DE RAADSZAAL (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale/ Schrijvers in Sluis)

20 april: Het venijnig gebroed, het venijnig gebroed is een dichterscollectief dat bestaat uit albrecht B. Doemlicht, Frederik Lucien De Laere, Ann Slabbinck, Denis S.M. Vercruyssel en Jan Wijffels. Dit eigenzinnige collectief bewandelt niet de rechtlijnige, kortste weg tussen twee punten, maar het grillige parcours van het labo, waar ze gewapend met lach én traan op geheel onverstoorbare wijze sleutelen aan hun poëzie. Het wordt een poëzievoorstelling over de vier ruiters van de Apocalyps, met de titel IN DE AANLOOP DAAR NAARTOE. Een voorstelling in vier bedrijven, waarbij elke ruiter (personage) vertolkt wordt. Introductie door Tijs van Bragt uit Groede. Toegang: € 10,00, Kaartverkoop via VVV inspiratiepunt Sluis.

18 mei: literaire avond Frank Adams

04 juni: Voorstelling "Lieve Meter" , brieven en verhalen van het IJzerfront, ten tijde van Wereldoorlog I

SCHRIJVERS IN RESIDENTIE (organistie Stichting Johan Hendrik van Dale/ Schrijvers in Sluis)

april: Rob Ruggenberg, werkt in Sluis aan zijn zevende historische jeugdroman, die naar alle waarschijnlijkheid 'Morenzoon' gaat heten. Een belangrijk deel van het verhaal speelt zich af in de jaren1602-1604 in en rond Sluis.

Zomerconcerten door gastbeiaardiers (organisatie Stichting Johan Hendrik van Dale)

17 juli aanvang 15.30 h, Tom van Peer, beiaardier te Lokeren en Mechelen

24 juli aanvang 15.30 h, David van der Vlies, beiaardier van Veere

 31 juli aanvang 15.30 h, Frank Deleu, beiaardier van Brugge

 07 augustus aanvang 15.30 h, Dominique Wybraeke, beiaardier van Geraardsbergen en Ronse

14 augustus aanvang 15.30 h, Piet Hamelink, beiaardier van Axel en Sluis

 

 

Tweets

  • @diane_dewaele Morgenmiddag torenbeklimming @Belfort Sluis.Er is nog plaats!

  • @VVVZeeland Een prachtig uitzicht over de Zwinstreek? Meld u aan voor de torenbeklimming #Belfort #Sluis olv stadgids! Zo 1 mei, 13u30 tel. 0117-461700.

  • @VVVZeeland Zondag 1 mei,13.30u Torenbeklimming #Belfort #Sluis olv deskundige gids. Deelname €4,50 incl. museum. Vooraf opgeven 0117-461700, VVV Sluis.